Bygg Igen - en kompetens att räkna med
BYGG IGEN EKONOMISK FÖRENING
Utvecklingen av databasen har gjorts möjlig genom finansiellt stöd från Byggforskningsrådet, Reforsk, Riksantikvarieämbetet och KK-stiftelsen. Databasen ägs och drivs av Bygg Igen ekonomisk förening som bildades i december 1996, av sexton medlemmar. Föreningen har sitt säte i Linköping.
Våra medlemmar i Bygg Igen besitter en bred kompetens inom byggsektorn och vi kan ge dig hjälp med rivningprojektering, utbildning i selektiv rivning, bevarandefrågor och mycket mer.

Var hittar jag spegeldörrar till mitt hus?
Var finns hundra likadana gamla fönster?
Vem vill köpa mitt gamla taktegel?

BEGAGNAT BYGGMATERIAL
Det rivs hus och det byggs och renoveras hus. För begagnat byggmaterial finns både tillgång och efterfrågan. Det gäller bara att få köpare och säljare att mötas, så att materialet kan komma till nytta istället för att slängas.

HELA SVERIGE SOM MARKNADSPLATS
Vi är sexton intressenter från hela landet som bestämt oss för att gemensamt skapa en marknadsplats för begagnat byggmaterial. Vi representerar kommuner, kommunala projekt och privata företag. Här finns kommunala fastighetskontor, privata fastighetsförvaltare, antikhandlare, avfallshanterare och arkitekter. Tillsammans besitter vi en bred kompetens och vi är överens om att vi inte kan fortsätta att slänga bra och värdefullt byggmaterial på soptippen.

VEM KAN KÖPA OCH SÄLJA?
På vår marknad finns det plats för alla; byggare, rivare och handlare, arkitekter, försäkringsbolag och självklart för allmänheten. Kort sagt har alla som någon gång behöver köpa eller sälja begagnade byggvaror har allt att vinna på att besöka vår databaserade marknad.

VARFÖR DATABAS?
Vi i Bygg Igen ville få till stånd en fungerande marknad, men eftersom materialet är spritt över landet kan det vara svårt att hitta det. För att inte var och en ska behöva resa land och rike kring och leta, valde vi att skapa en databaserad marknadsplats för begagnat byggmaterial.
Detta innebär att även om till exempel det fönster du söker inte finns i din närhet, kan du enkelt hitta det någon annanstans i landet. Kanske är det värt att köpa därifrån. Kontakta närmaste Bygg Igen depå för information om transportkostnader och leveranstider. Vi kan ordna transporten.
Grunden i databasen är ett lagerhanteringsprogram som kan köras i en vanlig PC. Varje depå svarar för inmatning av sina varor och den görs enligt en gemensam standard. På så vis kan man jämföra pris och kvalitet på varor från olika delar av landet. Dess lager knyts sedan samman i vår Internet-server, placerad i Helsingborg, så att du enkelt kan överblicka vad som finns till försäljning.

En marknadsplats har inget konstant sortiment
FRÅN ANTIKT TILL NÄSTAN NYTT
Databasen innehåller alla möjliga begagnade byggmaterial. Här kan du hitta fönster lika väl som toalettstolar, köksskåp eller dörrar. Eller betongkross, tak- eller murtegel. Antika varor lika väl som material från miljonprogramhus. Det mesta går att finna. Men du skall veta att detta är en marknadsplats. Det du söker finns kanske idag, men kan vara borta imorgon. Grip tillfället i flykten, besök marknaden ofta och du kommer att få tag i vad du söker.

DU KAN SJÄLV ANNONSERA
Du kan även annonsera själv om du har material du vill sälja. Vi förmedlar kontakten mellan dig och din köpare. Resten sköter ni själva.

DU SOM HAR EGEN DEPÅ
Du som själv handlar med begagnat byggmaterial och säljer till allmänhet och byggare, kan genom att använda vårt lagerhanteringsprogram ansluta dig till databasen och låta hela Sverige handla från ditt lager. Kontakta närmaste Bygg Igen depå, så får du veta hur det går till. Maila till info@byggigen.se, s?kontaktar vi Dig.

Hur hittar du till Bygg Igen?
DATOR MED ANSLUTNING TILL INTERNET
Enklast är det om du har tillgång till dator med Internet-anslutning. Här kan du enkelt söka med hjälp av de verktyg som finns till ditt förfogande. Vad som ser ut som ett stort lager är i själva verket summan av alla medlemmars varor till försäljning, plus alla annonser från andra företag och privatpersoner.
Du kommer snart att upptäcka hur lätt och roligt det är att leta sig igenom vår databas. Du kan både klicka dig fram i menyer och använda fritext när du söker. Sökningen kan göras på de flesta aspekter av en vara: mått, färg, utseende, ursprung, ålder, geografiskt läge etc. - en avsevärd tidsbesparing jämfört med att åka runt till olika butiker eller läsa radannonser i dagspressen. Dessutom kan uppgifterna vara kompletterade med teckningar eller foton.

OM DU INTE HAR INTERNET
Har du inte själv tillgång till Internet är du välkommen till någon av våra depåer, så hjälper vi dig där att leta efter varan du söker. Du kan också ta kontakt med en depå om du vill annonsera efter någon vara, eller har egna varor till salu.

Hela Sverige fullt av begagnat byggmaterial
ALLA VINNER - INTE MINST MILJÖN
Genom att använda dig av möjligheterna i vår databaserade marknadsplats, bidrar du till att vända byggmarknadens materialström i en mer miljövänlig riktning. Alla vinner dessutom på det! Du får billigare, och kanske bättre, material. Rivare kan sälja material istället för att köra det till soptippen och samhället vinner genom att avfallsmängden minskar.

Författare/rättighetshavare: Anders Thustrup och Karl Ericsson
Sorterade begagnade tegelstenar
Dörr mot vägg
Gammalt dörrgångjärn
Enkupigt tegel Taklampa i gammal loge Återvinning av hus
Cheap Nike Air Max, Cheap Nike Air Max 90, Cheap Nike Air Max 1, Cheap Nike Air Max 95, Cheap Nike Air Max Thea, Cheap nike air max 2015, Nike air max UK